Waarom deze blog?

Een kleine twee weken ben ik deze blog begonnen. In die tijd heb ik heel veel positieve reacties gekregen: "wat een goed initiatief" en "het bespreekbaar maken wat er in het onderwijs gebeurd, super trots". Ook heb ik veel vragen gekregen wat het doel is van deze site. Dit geeft meteen een mooi bruggetje voor mijn tweede blog. Waarom ben ik een blog begonnen en welke doelen heeft deze blog?

In deze blog ga je heel veel verschillende berichten tegenkomen. Van verhalen door docenten geschreven tot tips voor leerlingen. Het uitwisselen van lesmaterialen tot producten die gebruikt kunnen worden in het onderwijs.

Het belangrijkste speerpunt van deze blog is het delen van ervaringen. Door docenten, voor docenten, maar ook voor leerlingen en ouders. Verhalen over hoe het nu in het onderwijs gaat, problematiek wat in meer en mindere mate aan het licht wordt gebracht en visies en beelden op de toekomst van het onderwijs door docenten.

Daarnaast zal ik jullie ook meenemen in mijn eigen visie op het onderwijs. Hoe denk ik over het huidige onderwijs. Wat maakt het onderwijs op dit moment sterk en waar komen we nog te kort. Hoe kunnen wij het docententekort tegengaan en hoe kunnen we de druk op docenten verminderen, terwijl de zorg voor leerlingen steeds meer op de schouders van docenten komt te hangen, omdat de maatschappij van tegenwoordig vraagt voor ouders die beide moeten werken om rond te komen. Hierin zullen stukjes eigen ervaring langskomen, maar ook ervaringen die ik heb opgedaan in de opleiding.

Onder het kopje voor docenten, door docenten, zal er een platform worden ontwikkeld waar wij als docenten kunnen gaan brainstormen om het beste uit het onderwijs te halen. Wij zitten er allemaal met één en hetzelfde doel, namelijk leerlingen klaarstomen om zelfstandig in de maatschappij te kunnen draaien, waarbij ze de eigen normen en waarden leren kennen en zelf nadenken over hun eigen toekomst.

Daarnaast zal ik ook terugkomen op de begeleiding van leerlingen. Er wordt veel van leerlingen gevraagd en daarbij moeten leerlingen genoeg en juist ondersteund worden. Dit kan door bijles, maar ook andere vormen van begeleiding. Hierbij zal ik ingaan op het aanbod voor leerlingen en wat daarbij nodig is. Daarnaast zal ik ook met tips en tricks komen voor leerlingen en docenten. Aan wat moet je denken als je voor het eerst naar school gaat? Welke producten heb ik nodig en wat helpt mij in de voorbereiding voor examens.

Kortom een enorm platform met heel veel informatie voor iedereen die met onderwijs te maken heeft. Volg de socials en kom regelmatig langs op mijn site. Mocht je zelf ideeën hebben hoe we dit kunnen invullen, schroom niet om een bericht te sturen en wie weet tot snel!