Mijn eerste blog

Eindelijk is het zover! Een eigen "docenten" blog. Een idee wat al langer rondspeelt in mijn hoofd en waar verschillende fantasieën de revue hebben gepasseerd. 

Dan hoor ik direct de vragen al: "wat moet een docent nou weer met een blogsite" of "hier heeft een docent toch geen tijd voor." Voordat ik daarop in ga, zal ik eerst maar mijzelf voorstellen. 

Mijn naam is Raoul Lieverst en op dit moment zit ik midden in de afronding van mijn studie tot docent natuur- en scheikunde. De afgelopen jaren heb ik al heel wat ervaring mogen op doen in het vak als docent. Van vmbo tot gymnasium, van basis tot middelbaar onderwijs. Een aantal fantastische jaren waar ik een groot bereik aan leerlingen ben tegengekomen met ieder zijn eigen verhaal. In deze jaren als ervaring kom je logischerwijs ook tegenslagen tegen. Wat te denken van het coronavirus. Vooral de gevolgen hiervan waren voelbaar binnen de scholen, maar ook op persoonlijk vlak. Door de zware periode van afgelopen twee jaar heb ik besloten afgelopen zomer even een stap uit het onderwijs te maken. Om ook mijn dromen naast het onderwijs waar te maken heb ik afgelopen zomer een uitstapje gemaakt naar het buitenland. Hier heb ik met heel veel plezier mogen werken als kinder entertainer in een all inclusive hotel. Deze onwijs bijzondere ervaring had ik nooit willen missen. Ondanks dat mijn hart in het onderwijs ligt, ben ik nog niet terug het onderwijs in gedoken. Dit als belangrijkste reden om mij volledig op studie te kunnen focussen, zodat ik daarna met veel plezier en motivatie het onderwijs weer in kan gaan. Maar zoals iedereen weet het leven wordt duurder, dus er moet wel een inkomen zijn. Zo ben ik bij de baan beland waar ik nu werk: In het zwembad. Een hele grote passie van mij. 

Ik zou nog uren kunnen schrijven over wat ik nu doe, maar samengevat komt het erop neer. Ik werk heel graag met kinderen en dat was voor mij van jongs af aan al duidelijk. Er is niets mooier dan kinderen de maatschappij leren kennen, waardoor ze uiteindelijk zelfstandig in de maatschappij kunnen draaien. Dat is voor mij ook de drijfveer om keihard te werken om elk kind een mooie toekomst te kunnen bieden. 

Dan de vraag waarom bloggen? Als beginnend docent stroom je een werkklimaat binnen wat heet "het onderwijs." Een klimaat wat veel positieve uitkomsten biedt, maar tegelijkertijd ook tegen enorm veel problemen aan loopt. Problemen die als maar groter worden en waar niet makkelijk oplossingen voor te vinden is. Via deze blog wil ik de geweldig mooie kant van het onderwijs laten zien, maar ook de problemen tegen het licht brengen. Iets wat bespreekbaar moet zijn en wat wij samen als docenten, leerlingen en ouders tot een goede uitkomst moeten brengen. 

In de komende periode zal je meer blogs tegenkomen waar ik mijn ervaringen van afgelopen jaren zal delen, mijn visie op het onderwijs tegen het licht zal brengen, maar ook ruimte voor meer informatie en inbreng vanuit jullie. Mochten jullie, en dan heb ik het over leerlingen, ouders of docenten tegen een vraagstuk aanlopen, schroom niet en neem contact met mij op. Wie weet kan ik er wat onderzoek op doen en vragen beantwoorden. 

Om deze blog ook luchtig en leuk te houden zal ik ook met artikelen komen over tips en tricks voor leerlingen in het onderwijs. Oftewel een site waar je van alles over het onderwijs kan vinden. 

StudieboekenStudieboeken